Kuchař expedient

Popis kurzu:

Kurz je určen fyzickým osobám splňujícím uvedené vstupní předpoklady. Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace kuchař expedient. Účastníky kurzu výuka připraví na výdej výrobků a pokrmů zákazníkům v gastronomické provozovně. Seznámí jej s rozsahem pracovních činností, přípravou pracoviště na výdej pokrmů i převzetí pokrmů a výrobků určených na prodej včetně zajištění potřebného inventáře. Součástí kurzu je i seznámení s jednoduchou evidencí příjmu a výdeje. Účastníci kurzu si osvojí zásady výdeje pokrmů studené a teplé kuchyně, prodej doplňkového sortimentu i dodržování HACCP -Systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů a kritických bodů.

Momentálně nejsou žádné volné termíny, zaslat poptávku na tento kurz.

Dodavatel: bfz o.p.s., společnost není plátce DPH.

Popis kurzu

Kuchař expedient

Číslo akreditace: MSMT-12420/2017-1/328

Popis kurzu:

Kurz je určen fyzickým osobám splňujícím uvedené vstupní předpoklady. Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace kuchař expedient. Účastníky kurzu výuka připraví na výdej výrobků a pokrmů zákazníkům v gastronomické provozovně. Seznámí jej s rozsahem pracovních činností, přípravou pracoviště na výdej pokrmů i převzetí pokrmů a výrobků určených na prodej včetně zajištění potřebného inventáře. Součástí kurzu je i seznámení s jednoduchou evidencí příjmu a výdeje. Účastníci kurzu si osvojí zásady výdeje pokrmů studené a teplé kuchyně, prodej doplňkového sortimentu i dodržování HACCP -Systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů a kritických bodů.

Co mi kurz přinese:

  • Naučíte se zvolit správný postup práce a zvládnout přejímku výrobků k expedici.
  • Naučíte se vše o regeneraci pokrmů, expedici pokrmů a nakládání s inventářem.
  • Seznámíte se s formou obsluhy technologických zařízení v provozu.
  • Naučíte se provádět hygienicko-sanitační činnosti a dodržovat hygienické předpisy.
  • Po ukončení kurzu budete mít veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.

Délka: 6 hodin teoretické výuky a 24 hodin odborné praxe

Forma studia: prezenční

Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 4 až 6 hodin

Komu je kurz určený:

  • Fyzickým osobám splňujícím vstupní předpoklady

Vstupní předpoklady: základní vzdělání, věk 16 let, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

Program nebo obsah:

  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Volba postupu práce
  • Přejímka výrobků k expedici
  • Regenerace pokrmů
  • Expedice pokrmů
  • Nakládání s inventářem
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Reference

Účetnictví - organizace bez problémů; prostředí a zázemí hezké, čisté, moderní, klidné; technika moderní, v dobrém stavu; lektorka velmi šikovná, milá, vstřícná, profesionální, erudovaná; kurz veden dobře, systematicky, teorie i praxe (na PC), šíře tématu by zasloužila větší časovou dotaci.
Lucie H.
Kurz účetnictví byl opravdu poučující. Paní lektorka byla skvělá a vše vysvětlila tak, že to pochopil každý.
Marie Veverková
Úroveň kurzu je vynikající, přednášející umí velmi dobře látku vysvětlit a lehkou formou i naučit. Byla jsem překvapena materiály a servisem ze strany bfz, které nám studentům byly poskytnuty a dokonce i závěrečným občerstvením. Chci i touto formu ještě jednou poděkovat za péči, která se nám dostávala.
Jana Preissová
Kurz byl přínosný, lektorky super. Všichni jsme byli nadšeni. Kurz “Účetnictví s využitím výpočetní techniky”. Most.
Jana K.
Byla jsem velmi spokojena. Organizace na jedničku, lektorka na jedničku s hvězdičkou a učebna v pořádku.
Jitka F.
Kurz podvojného účetnictví, který jsem u vás absolvovala, byl pro mě obrovským přínosem. Hlavní zásluhu na tom měla lektorka, která naprosto perfektně, jasně a srozumitelně kurz vedla. Spokojená jsem byla i s celkovou organizací a jediné, co by se dalo vytknout, byly všude přítomné překážející kabely, když se začaly používat notebooky.
Hana
Kurzy Účetnictví a Mzdové účetnictví hodnotím velice kladně. Jejich absolvování mi umožnilo pracovat v oboru bez předchozí zkušenosti. Paní lektorka je zkušeným odborníkem i výborným pedagogem.
Hana Š.
A2-PORT, s.r.o.
Maximální spokojenost, kvalitní výuka a skvělá školitelka. Jedná se o kurz mzdového účetnictví vedený paní Terezií Špringlovou. Nemám co bych vytkla.
Monika